Onze geschiedenis

Ontdek op deze pagina historische momenten en foto's van onze slagerij.

  • 18 keer prijs met de slagersvakwedstrijd Confrerie des Chevaliers!

    We hebben meegedaan met een internationale slagersvakwedstrijd, de Confrerie des Chevaliers. We hebben 18 producten ingeschreven, waarvan we 18 keer prijs hebben gewonnen; daarvan 15 stuks zelfs met GOUD en 3 met een zilveren bekroning.

    Gouden bekroningen:

    • Limburgse cervelaat
    • Cacciatore venkel
    • Walnoten cervelaat
    • Groeveham
    • Grandberry pâté
    • Pâté van hert met boschampignons
    • Leverkaas
    • Aachener leverworst
    • Limburgs gebakken pastei
    • Italiaans gehaktbrood
    • Gehaktbrood naturel
    • Uien gehaktbrood
    • Gekookte achterham
    • Kippenham tuinkruiden
    • Mosterdrollade

    Zilveren bekroningen:

    • Rookvlees
    • Secreto nr. 17
    • Roompâté

    We bestuderen de juryrapporten van de zilveren producten en onderzoeken manieren om bij toekomstige deelnames ook goud te behalen.

  • De rookworst van Slagerij Keulen wordt wederom met goud bekroond

    Tijdens de nationale rookworstkeuring ontvangt Slagerij Keulen de hoogst haalbare onderscheiding.

  • De duurzaamste slagerij van Nederland

    Slagerij Keulen zet grote stappen richting de titel van duurzaamste slagerij van Nederland. In samenwerking met SERVEX Koel- en Vriestechniek hebben we gekozen voor een hypermodern koelsysteem dat gebruikmaakt van een natuurlijk koudemiddel.

    Tijdens het koelproces wordt warmte geproduceerd, en deze restwarmte vangen we op in grote waterbuffervaten. Vervolgens wordt deze warmte via een warmtepomp verder opgewarmd, waardoor we geen aardgas meer nodig hebben in onze slagerij.

    Met de installatie van zonnepanelen, de overstap naar volledig LED-verlichting, en het gebruik van bewegingssensoren, behoren we in één klap tot de meest duurzame slagerijen van Nederland.

  • Slagerij Keulen uitgeroepen tot ‘Beste BBQ-slagerij van Nederland’

    Hulsberg 12 mei

    De Nationale BBQ-weken, georganiseerd door de Stichting Nationale BBQ-weken, reiken jaarlijks prijzen uit aan uitblinkers in de BBQ-wereld. Tot nu toe waren de awards vooral gericht op BBQ-bloggers, influencers en boeken, maar dit jaar werd voor het eerst de beste BBQ-slagerij van Nederland gekozen. Slagerij Keulen mag zich met trots de eerste drager van deze titel noemen!

    De jury prees Keulen om het uitgebreide en hoogwaardige BBQ-assortiment. Bijzonder in het aanbod is de unieke Meat Experience, waar klanten de mooiste stukken vlees kunnen bewonderen. Daarnaast scoorde Slagerij Keulen hoog op klantvriendelijkheid, wat de titel meer dan verdiend maakt. “Een volledig terechte winnaar,” aldus de jury.

    Naast Slagerij Keulen waren ook Niels Slagerij (Tubbergen), Slagerij Marco Veenema (Soest), Slagerij Maros (Goes), Slagerij Smit (Ternaard) en Slagerij Verkoeijen (Leunen) genomineerd.

  • Feest! Overname door Ben en Miriam Keulen

    Hulsberg, 1 juni

    Van jongs af aan was hij al in de slagerij te vinden. Wat begon als een spelend kind van 4 jaar tussen het vlees, groeide uit tot een passie die steeds sterker werd. Hoewel hij aanvankelijk niet dacht ooit een eigen slagerij te beginnen, begon het slagers hart toch sneller te kloppen.

    Na enkele jaren als bedrijfsleider bij Keulen Vleeswaren te hebben gewerkt, besloten Ben en Miriam Keulen een nieuwe stap te zetten. Na de verkoop van Keulen Vleeswaren aan Group of Butchers keerden ze terug naar het vertrouwde nest: de slagerij in Hulsberg. Samen begonnen ze dit avontuur, een beslissing waar ze nog geen moment spijt van hebben gehad. Ondertussen werkt ook hun oudste dochter Dana iedere zaterdag mee in de zaak. Wie weet welke mooie ontwikkelingen de toekomst nog brengt!

  • Verkoop aan Group of Butchers

    Nuth, 10 december

    Met drie locaties op volle capaciteit en een snelgroeiende vraag naar lokale producten, stond Keulen voor een belangrijke beslissing. De toenemende druk vanuit de retail en het succes van het merk ‘Streeckgenoten’ brachten ons tot het besluit om te verkopen.

    Na het benaderen van vier potentiële kopers werd binnen drie maanden een overeenkomst bereikt. De bedrijven Keulen Vleeswaren, Snijders Vleeswaren en Vers Logistiek Limburg, inclusief de merken ‘Streeckgenoten’, ‘Limbourgoise’ en ‘Lekker uit Limburg’, zijn verkocht aan Group of Butchers.

    Om de continuïteit van de locaties te waarborgen, blijven Paul Francken en Ben Keulen nog een tijd betrokken bij Group of Butchers. Jack Keulen richt zich intussen volledig op de slagerij, die buiten de verkoop bleef. Hier start hij opnieuw met de ontwikkeling van vleeswaren, maaltijden en salades, producten die niet langer in de slagerij werden gemaakt. Het is een terugkeer naar de basis, met een frisse blik op de toekomst.

  • Keulen winnaar Parkstad RABO Economy Award

    In 2017 werd Slagerij Keulen beloond met de prestigieuze Parkstad RABO Economy Award. Deze jaarlijkse prijs erkent ondernemers die langer dan vijf jaar actief zijn en een significante bijdrage leveren aan de economische groei en bedrijvigheid in de regio Parkstad Limburg.

    Tijdens een feestelijke avond, bijgewoond door meer dan 500 gasten, mocht Jack Keulen het podium op om zijn prijs in ontvangst te nemen. Met zijn kenmerkende humor wist hij de zaal direct voor zich te winnen: “Jullie kunnen lachen wat je wilt, maar de kans dat mijn worst bij je vrouw in de koelkast ligt, is wel groot geworden.” Zijn opmerking zorgde voor een lachsalvo dat bijna 20 minuten aanhield.

    Het bronzen beeldje dat Slagerij Keulen in ontvangst nam, heeft inmiddels een ereplaats gekregen en staat nog steeds prominent in de winkel.

  • Slagerij Keulen Nationaal kampioen worstmakerij Confrérie

    Tijdens de prestigieuze Europese Slagers Vakwedstrijd, georganiseerd door de Confrérie des Chevaliers, werd Slagerij Keulen bekroond tot Nederlands kampioen vleeswaren. Deze titel is een erkenning van het vakmanschap, de kwaliteit en de passie waarmee Slagerij Keulen zijn producten maakt.

  • Slagerij Keulen ontvangt 3-sterren erkenning

    Hulsberg, 1 januari

    In 2014 ontstond binnen de slagerswereld het initiatief om, net zoals bij restaurants, slagerijen te beoordelen en te belonen met sterren, vergelijkbaar met het Michelin-systeem.

    In 2016 deed Slagerij Keulen voor het eerst mee aan deze gewaardeerde beoordeling en werd direct beloond met een 2-sterren certificaat! Een jaar later, in 2017, gingen we opnieuw de uitdaging aan en bereikten we het hoogst haalbare: een 3-sterren certificaat. Hiermee waren wij een van slechts vier slagerijen in heel Nederland met deze bijzondere erkenning.

    Als kers op de taart kwam zelfs de toenmalige burgemeester van Nuth, Désirée Schmalschläger, persoonlijk langs om ons te feliciteren met deze mijlpaal.

  • Ben Keulen treedt toe tot de vereniging van Meesterslagers

    De Vereniging van Nederlandse Meesterslagers is een vereniging voor de top uit de slagersbranche. Enkel de slagers die hun expertise in de Nederlandse slagerswereld hebben bewezen, mogen de titel Meesterslager dragen. Ben is dan ook bijzonder trots dat hij per 24 mei 2016 is toegelaten tot de Vereniging van Nederlandse Meesterslagers. https://www.meesterslagers.nl/meesterslager-ben-keulen

  • Ontwikkeling ‘Streeckgenoten’

    Nuth, 6 mei

    De vraag van Albert Heijn was helder: “Hoe kan het dat Limburgse producten het zo goed doen in Limburg, maar niet in de andere provincies?” Ons antwoord was eenvoudig: “Jullie hebben geen slager die zijn of haar producten ook verkoopt aan Albert Heijn, enkel grote vleeswarenfabrieken die niet werken met lokaal assortiment.”

    Dit zette Jack en Ad van Kasteren aan om samen door heel Nederland te reizen, op zoek naar andere slagers binnen ons netwerk die open stonden om hun producten via Albert Heijn te verkopen. Om samenhorigheid tussen de verschillende slagers te creëren, hadden we een paraplumerk nodig. Na verschillende brainstormsessies ontstond de naam ‘Streeckgenoten’. Het woord combineert de eigenschap van verbinden tussen streken en het genieten van authentieke producten, met de ouderwetse spelling van “ck” om de ambachtelijkheid te benadrukken.

    In week 20 van 2016 rolden de eerste pakjes van de band, aanvankelijk alleen voor de provincies Limburg, Brabant en Zeeland. In 2017 groeiden we landelijk door en patenteerden we het merk Streeckgenoten, niet alleen voor vleeswaren, maar ook voor aanverwante voedingsgroepen. Het succes was enorm: op piekmomenten werden er wekelijks 750.000 pakjes van Nuth naar Zaandam gestuurd.

  • Rookworst bekroond met Goud met Ster

    Tijdens een productbeoordeling van het Worstmakers Gilde ontving Slagerij Keulen de hoogste waardering: Goud met Ster voor haar rookworst. Deze erkenning benadrukt de uitstekende kwaliteit en vakmanschap van de producten van Slagerij Keulen.

  • RTL Trips and Travel op bezoek bij Slagerij Keulen

    Nuth, 1 januari

    Het RTL-programma ‘Trips and Travel’ bracht een bezoek aan Slagerij Keulen om de ambachtelijke kwaliteit en het vakmanschap achter hun producten te ontdekken. In het tv-fragment nemen ze je mee achter de schermen van onze slagerij en laten ze zien waarom Slagerij Keulen zo’n bijzondere plek is in de wereld van vleeswaren.

  • Onze winkel in een nieuw jasje

    Hulsberg, 1 januari

    Omdat we inmiddels weer uit ons jasje waren gegroeid, hebben we besloten te verbouwen. Alles is vernieuwd, van top tot teen, zodat we voldoen aan de nieuwste kwaliteitsnormen. Het resultaat? Een prachtig vernieuwde winkel die klaar is voor de toekomst!

  • Uitbreiding Keulen vleeswaren

    Nuth, 1 januari

    Door de continue groei van Keulen Vleeswaren werd het niet langer mogelijk om alle maaltijden en salades in de slagerij te blijven produceren. De oplossing was een uitbreiding van 500 m² aan de achterzijde van het pand in Nuth. Zo gezegd, zo gedaan.

    Op de foto’s is te zien hoe een hypermoderne Berief-ketel wordt geïnstalleerd in de gloednieuwe maaltijden afdeling in Nuth.

  • Slagerij Keulen wordt Nederlands kampioen vleeswaren, uitgeroepen door de Confrérie des Chevaliers

    Hulsberg, 5 mei

    Tijdens de jaarlijkse Europese Slagers Vakwedstrijd / Confrérie des Chevaliers, is Slagerij Keulen uitgeroepen tot beste van Nederland.

  • Keulen Vleeswaren uitgeroepen tot Parel van Limburg

    Hulsberg, 1 januari

    Keulen Vleeswaren werd in 2014 door de Rabobank uitgeroepen tot de Parel van Limburg. Deze gewaardeerde prijs wordt toegekend aan bedrijven die een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren aan de provincie Limburg. Keulen Vleeswaren werd beloond voor zijn inzet en impact op de regio.

  • De rookworst van Slagerij Keulen wordt met goud bekroond

    Tijdens een nationale keuring ontving de rookworst van Slagerij Keulen opnieuw het hoogst haalbare: Goud met Ster. Een erkenning die de uitmuntende kwaliteit van onze rookworst bevestigt.

  • Slagerij Keulen ontwikkelt Jack’s Butchery voor de vleesliefhebbers

    Gedreven door zijn passie voor vlees ging Jack op zoek naar de beste steaks ter wereld. Na meer dan drie jaar van intensieve zoektocht en zijn jarenlange ervaring in de vleeswereld, stelde hij een prachtig assortiment samen. Ontdek de selectie van Jack’s Butchery voor de echte vleesliefhebber: https://keulenkeurslager.nl/categorie/barbecue-pitmaster

  • Aanschaf nieuwe grond

    Nuth, 1 januari

    Tegenover Keulen Vleeswaren kwam een stuk grond van 5000 m² te koop. Een unieke kans die we niet konden laten liggen. Hierop werd een grote loods gebouwd, verdeeld in drie compartimenten, die sindsdien allemaal succesvol verhuurd worden aan externe huurders.

  • Slagerij Keulen uitgeroepen tot beste worstmakerij van Limburg

    Tijdens de jaarlijkse verkiezing ‘Worstmakerij van het Jaar’ werd Slagerij Keulen door Tom Egberts uitgeroepen tot de beste worstmaker van Limburg.

  • Uitbreiding Keulen vleeswaren

    Nuth, 1 januari

    Keulen Vleeswaren was weer volledig volgepakt. We wilden graag een nieuwe cutter, maar deze paste niet door de deur. Daarom werd er een uitbreiding van 600 m² aangebouwd en doorgebroken naar het bestaande pand, zodat de nieuwe 360-liter cutter naar binnen kon.

    Twee jaar later werd de achterkant van het pand nog eens 6 meter verlengd om ruimte te maken voor een nieuwe vaatwas lijn.

  • Start Vers Logistiek Limburg

    Nuth, 1 januari

    In 2007 besloten de supermarkten hun snij- en verpakkingsprocessen uit te besteden, maar Jack had andere plannen. “Dat doen we zelf wel,” zei hij, omdat hij de controle over de producten wilde behouden. Zo werd de eerste snijlijn aangeschaft, die precies 5 cm paste in de enige beschikbare ruimte. Hiermee begon Slagerij Keulen met het snijden en verpakken van cervelaat en boterhamworst, zodat ze de volledige keten in eigen beheer konden houden.

    Het succes van deze aanpak was zo groot dat al snel een tweede snijlijn nodig was. Er werd een ruimte van 1000m2 gehuurd in de Thermiekstraat, die na verbouwing meteen in gebruik werd genomen om aan de hygiëneregels te voldoen. Binnen een jaar bleek ook deze ruimte te klein, dus werd het pand naast de eerste gehuurd, waardoor de productiecapaciteit werd verdubbeld.

    Toch bleek zelfs 2000m2 niet voldoende om al het verpakkingsmateriaal, folie en kratjes op te slaan. Gelukkig konden ze een loods huren bij de familie Meens, precies tussen Keulen Vleeswaren en Vers Logistiek Limburg in.

    Vers Logistiek Limburg was een samenwerking tussen Keulen Vleeswaren en Snijders Vleeswaren uit Born, waarbij Keulen zich richtte op het overige assortiment en Snijders gespecialiseerd was in Limburgse droge worst.

  • Slagerij Keulen breekt Guinness World Record met langste shaslick

    Hulsberg, 15 juni

    Op zondag 15 juni heeft Keurslager Keulen uit Hulsberg een wereldrecord gevestigd door de langste shaslick ter wereld te maken. De gebeurtenis werd vastgelegd door Hart van Nederland en zorgde voor veel media-aandacht.

    In juni vierde Slagerij Keulen haar 50-jarig bestaan, waarvan de helft werd geleid door Jack en Tonny Keulen. Dit bijzondere jubileum moest natuurlijk op een originele manier gevierd worden. Het oorspronkelijke doel was om het oude record van 1500 meter met 200 meter te overtreffen, maar het werd uiteindelijk een indrukwekkende 1856 meter, oftewel een Engelse mijl!

    Met de hulp van ruim 60 vrijwilligers, waaronder de Jonkheid Hulsberg, werden betonblokken geplaatst en werd een handgemaakte barbecue aangestoken. De shaslick werd gemaakt van vlees, paprika en ui, die met ijzerdraad aan elkaar werden geregen. De spies ging zeven keer op en neer, waarna lokale verenigingen de stukken vlees verkochten om hun verenigingskas te vullen.

    Het record werd officieel erkend door Guinness World Records en Slagerij Keulen werd opgenomen in het beroemde boek. De shaslick werd gezegend door de pastoor en vervolgens geproefd door de hele bevolking van Hulsberg.

    Het evenement werd uitgebreid gefilmd door Hart van Nederland en L1, die de dag vastlegden. Ondanks de schade aan de straat, die later werd hersteld, was het een dag die iedereen zich nog lang zal herinneren. Jack en Tonny Keulen vierden daarnaast ook nog eens het jubileum van hun slagerij én hun eigen 25-jarig jubileum, evenals de opening van de nieuwe productielocatie in Nuth.

  • Oprichting Keulen Vleeswaren Nuth

    Hulsberg, 1 januari

    In 2007 werd een stuk grond van 5000m² achter de Makro in Nuth aangekocht, een strategische zet aangezien de bedrijfsruimte in Hulsberg steeds voller raakte. Hoewel de plannen al in 2006 waren gemaakt, begon de verbouwing pas in 2007, waarna de gloednieuwe fabriek zijn deuren opende.

    Met drie keer zoveel ruimte als de locatie in Hulsberg, werd de productie van vleeswaren in de nieuwe fabriek direct opgestart. Maar er was ook een nieuwe uitdaging: wat zou er met de slagerij in Hulsberg gebeuren, nu alles leeg was? Jack had een ambitieus idee: de slagerij omtoveren tot een productiecentrum voor koude schotels en maaltijden, een product dat destijds nog niet in de supermarkten te vinden was. Dit markeerde het begin van een nieuwe fase voor Keulen Vleeswaren.

  • Slagerij Keulen winnaar ‘Beste worstmakerij van Nederland’ tijdens de Slavakto

    Slagerij Keulen werd uitgeroepen tot de beste worstmakerij van Nederland tijdens de prestigieuze Slavakto-beurs. Deze erkenning bevestigde de topkwaliteit van onze vleeswaren en het constante streven naar perfectie in ambachtelijke worstmakerij.

  • Jack Keulen wordt bekroond tot meesterslager

    Een geweldige prijs die niet alleen Jack’s expertise onderstreepte, maar ook de kwaliteit en het succes van Slagerij Keulen.

  • Jack Keulen ontvangt de gouden slagersring

    In 2004 won Jack Keulen de felbegeerde Gouden Slagersring, een prestigieuze prijs die eens in de drie jaar wordt uitgereikt aan de meest innovatieve slager. De wedstrijd wordt georganiseerd door Vleesmagazine, in samenwerking met de KNS, SVO Vakopleiding Food en de Broederschap van de Gouden Slagersring.

    Jack ontwikkelde een cholesterolverlagende preskop, een product dat de vakjury overtuigde. Dit product voldoet niet alleen aan de eisen van de jury, maar brak ook met bestaande concepten, door te voldoen aan de hoge normen van het Broederschap. De Gouden Slagersring wordt alleen toegekend aan producten die voor minstens 40% uit vlees bestaan, een significant lager natriumgehalte hebben en die geen variatie zijn op bestaande producten.

    Sinds 1953 is de ring een symbolisch bewijs van innovatie in de slagersbranche. Met deze overwinning wordt Jack niet alleen beloond voor zijn vinding, maar wordt hij ook opgenomen in het exclusieve Broederschap van de Gouden Slagersring, waartoe slechts 39 leden zijn toegelaten.

  • Slagerij Keulen eerste slagerij met HACCP certificaat

    Hulsberg, 13 april

    Begin jaren ’90 werd HACCP geïntroduceerd als standaard voor voedselveiligheid. Jack Keulen, altijd vooruitstrevend in de voedingsbranche, besloot als eerste slagerij in Nederland dit certificaat te behalen. Na het volgen van diverse cursussen aan de HAS werd Slagerij Keulen in 2003 de eerste slagerij in Nederland met een erkend HACCP-certificaat, waarmee de slagerij zijn toewijding aan kwaliteit en voedselveiligheid onderstreepte.

  • We groeien door! Huur van externe loods

    Hulsberg, 1 januari

    De groei van Slagerij Keulen zette zich voort, maar we kampten met ruimtegebrek voor de opslag van onze producten. Gelukkig kregen we de mogelijkheid om een loods te huren bij de Champignonhandel Feron in Arensgenhout. Hier werden onze vleeswaren gekoeld opgeslagen, bestellingen verwerkt en verzonden naar klanten. In die tijd was er slechts één persoon verantwoordelijk voor alles in de loods. Jeroen, bedankt!

  • Foto van het personeel uit de oude doos

  • Slagerij Keulen, beste slagerij van Nederland!

    Hulsberg 12 december

    Slagerij Keulen uit Hulsberg is verkozen tot de beste slagerij van Nederland voor de jaargang 2000-2001. De jaarlijkse verkiezing van de Bestel Slagerij van Nederland, georganiseerd door het vakblad Vleesmagazine, beoordeelt slagerijen op alle aspecten van bedrijfsvoering. Na vorig jaar tweede te zijn geworden, is het ons dit jaar eindelijk gelukt om de eerste plaats te veroveren!

  • Slagerij Keulen, de beste slagerij van regio Zuid!

    Hulsberg, 1 december

    Jaarlijks kiest Vleesmagazine de beste slagerij van het jaar. In 1999-2000 werd Slagerij Keulen uitgeroepen tot beste slagerij van Regio Zuid en behaalde zelfs de tweede plaats op nationaal niveau.

  • Verbouwen, vaarwel tuin

    Hulsberg, 1 januari

    De vraag naar vleeswaren bleef groeien, ook bij andere supermarkten zoals Albert Heijn, C1000, Plus, Kopak, Super de Boer, de Van Eerd Groep (nu Jumbo), A&P Supermarkten, Edah en vele anderen. Vanwege deze voortdurende groei werd in 1995 besloten om alle gebouwen met elkaar te verbinden en twee grote kelders voor opslag te graven. Dit resulteerde in het volledig in gebruik nemen van de tuin en het dichtmaken van de ruimte.

    Na drie verbouwingen en het volledig benutten van de beschikbare ruimte, leek de verbouwing nu eindelijk afgerond.

  • Verbouwen, de nieuwe soepkeuken!

    Hulsberg, 1 maart

    Door de groeiende vraag naar onze vleeswaren en de te kleine ruimte voor de soep productie werd besloten een deel van de tuin op te offeren voor de bouw van een nieuwe productielocatie. De nieuwe productiehal werd achter de huidige Boerderijwinkel Schaepkens gerealiseerd. Na drie maanden van intensieve werkzaamheden was het pand in maart 1989 klaar voor gebruik.

  • Slagerij Keulen winnaar Goudster en IAS

    Hulsberg, jaren 90

    In deze periode nam Jack Keulen deel aan verschillende slagers wedstrijden en won vele prijzen, waaronder de prestigieuze Goudster en IAS. Jack en Tonny werden vaak gehuldigd door bekende Nederlanders, wat een erkenning was voor hun passie en vakmanschap. Deze prijzen openden echter meer deuren: veel supermarkten wilden de bekroonde vleeswaren gaan verkopen, wat leidde tot een enorme groei in de productie.

    Dankzij Jack’s ervaring bij Albert Heijn Scharnerweg vond hij snel een ingang om lokale vleeswaren via de achterdeur bij Albert Heijn te leveren. In die tijd verkochten de landelijke supermarkten geen lokale producten, en er was een grote vraag naar authentieke Limburgse vleeswaren, zoals hoofdkaas, preskop en gebakken pastei.

  • Slagerij Keulen wordt Keurslagerij Keulen

    Hulsberg, 1 januari

    Na de overname van de winkel door Jack en Tonny groeide het bedrijf snel, met een omzetstijging van meer dan 30% vanaf de eerste dag. De oorspronkelijke winkel was een combinatie van woonkamer en verkoopruimte, wat al snel te krap werd. Om tegemoet te komen aan de groei werd de winkel verbouwd en werd de woonkamer naar boven verplaatst. Tijdens de heropening besloot Slagerij Keulen zich aan te sluiten bij de vereniging van Keurslagers, waarmee het zijn kwaliteitsstandaard verder versterkte.

  • Overname Jack en Tonny Keulen

    In juni 1983 namen Jack en Tonny Keulen de dorpsslagerij van Jacks ouders over. Ze begonnen met zijn tweeën, samen met zijn zus Marjo L’ortye Keulen als medewerker.
    Jack begon zijn slagerscarrière op 16-jarige leeftijd en leerde de fijne kneepjes van het vak bij verschillende ambachtelijke slagerijen en slachthuizen. Door zijn gedrevenheid en leergierigheid groeide zijn ervaring en vakkennis.

    In 1981 trouwden Jack en Tonny en kochten samen een huis in Doenrade. Het leven daar beviel Jack echter niet, dus verkochten ze het in 1982 en verhuisden terug naar Hulsberg, waar ze zich in de Irenestraat vestigden.

    Door gezondheidsredenen besloot Sjaak Sr. de slagerij na 25 jaar te verkopen in 1983. Jack had altijd gezegd geen eigen slagerij te willen, maar na zijn ervaringen besloot hij uiteindelijk toch voor zichzelf te beginnen. Toen de overname bijna rond was, vertelde Jack zijn vader dat hij samen met Tonny de zaak wilde overnemen.

    Op 3 juni 1983 heropenden Jack en Tonny de slagerij officieel, met Marjo en een zaterdaghulp, Jeanny, in de winkel. In de eerste week behaalden ze al een omzetgroei van 30%, die ze niet alleen vasthielden, maar verder lieten groeien.

    De winkel was toen nog in de oude situatie, met aan de linkerkant de verkoopruimte en aan de rechterkant de woonkamer. Tonny bracht haar ruime ervaring in de ambachtelijke slagerij mee, wat een ideale basis bleek voor het opstarten van hun eigen bedrijf.

    In 1984 werd hun eerste zoon Benny geboren, gevolgd door dochter Stanneke in 1985. Vanwege gebrek aan ruimte sliep Benny in de werkruimte, tussen de weckpotten, en Stanneke in de kantine van slechts 3m². Toen in 1991 dochter Emmy werd geboren, was het tijd voor een verbouwing. Boven de werkplaats werd een verdieping toegevoegd, waardoor er vier fatsoenlijke slaapkamers ontstonden.

  • Opening slagerij Sjaak en Tieny Keulen

    Op 3 juni 1958 openden Sjaak en Tieny Keulen een slagerij aan de Kerkstraat 26 in Hulsberg. Destijds had ieder dorp wel een slagerij, aangezien vlees alleen bij de slager werd verkocht en supermarkten geen vlees aanboden. Veel gezinnen hielden één of meerdere varkens achter het huis en lieten deze één of twee keer per jaar slachten door een slager. Dit zorgde voor veel concurrentie; zo had Wijnandsrade, net als Schimmert, één slager, terwijl er in Klimmen twee waren en in Nuth en Valkenburg zelfs vijf.

    Elke slager had zijn eigen slachtbedrijf. Sjaak haalde iedere maandagmorgen zes varkens bij de boer Senden uit Oensel, die gekeurd en direct geslacht werden. Toen de vijf kinderen van Sjaak en Tieny ‘s middags thuiskwamen van school, waren de varkens al geslacht. Als lunch kregen ze op maandagen altijd gebakken varkenshersenen met ei. In de vakantieperiode moest Sjaak altijd een slachtvergunning halen op het gemeentehuis en kogels voor het schietapparaat bij Sjang Valkenberg in de Raadhuisstraat.

    Slagerij Keulen was een typische dorpsslagerij waar alles in eigen beheer werd gedaan: het slachten, uitbenen en het maken van worst. De vrouw van de slager, vaak met een winkelbediende, bediende de klanten. Als hobby richtte Sjaak op zondag herdershonden af voor de politie. In de beste tijden liepen er wel zes Duitse herders rond in de tuin achter het huis.

    Rond 1970 kreeg Sjaak het idee om, net als in Duitsland, warme maaltijden te bezorgen voor grote bouwprojecten. Om dit te realiseren, werd besloten het afdak, waar de aanhanger en auto onder stonden, af te breken en een nieuwe ruimte te bouwen voor het bereiden van maaltijden: de “Soepkeuken”. Helaas was dit geen succes, maar de keuken werd daarna gebruikt voor het maken van koude buffetten, wat in die tijd innovatief was. Samen met Tinus Hermsen (die later de Remigiushoeve in Schimmert opende) begon hij hiermee, en dit werd wél een succes. De ambachtelijke koude schotel is nu nog steeds een van onze specialiteiten.

  • Geboorte Jacques Keulen

    Schinnen, 11 november

    Jacques Keulen, geboren op 11-11-1931 om 11:11 uur, Thullerweg 11 te Schinnen.

    Jacques Keulen werd geboren op 11 november 1931 om 11:11 uur aan de Thullerweg 11 in Schinnen. Het nummer 11, ook wel het “gekkengetal” genoemd, speelde een bijzondere rol in zijn leven. Naast zijn harde werk in de slagerij in Hulsberg, stond hij bekend om zijn grappen en grollen, waarmee hij stad en land plezierde en zijn uitlaatklep vond.

Aanmelden nieuwsbrief

Abonneer je op onze Keurslager Keulen nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Vul je E-mail adres in en eventueel je naam (niet verplicht).

Nieuwsbrief Keurslager Keulen

Na het aanmelden ontvang je een e-mail om je inschrijving te bevestigen. Uitschrijven kan door de link “Uitschrijven” te volgen in onze nieuwsbrieven.