Recept

Brisket

Brisket

Met dit recept maak je een malse en smaakvolle brisket die langzaam wordt gegaard op de smoker, waardoor het vlees perfect gaar en vol smaak is. Een echte BBQ-ervaring!

Ingrediënten

Per kg brisket (270 dagen graan gevoerd, voor mooie marmering en voldoende vet)
  • 15 gram zout
  • 3 gram witte peper
  • 0,5 gram knoflook
  • 0,5 gram uienpoeder
  • 20 gram basterdsuiker
  • 0,5 gram paprikapoeder
  • Optioneel, koffie of cacao poeder

Gerelateerde producten: Black Angus Australie, Briskit

Bereiding

  1. Kruiden mengen en 1 dag vooraf kruiden.
  2. Stel de Smoker op 110°C in en leg de brisket met vetkant naar boven op de Smoker.
  3. Plaats een bak onder de brisket zodat het kookvocht opgevangen wordt.
  4. Gaar de brisket tot 90°C kern en zorg dat hij tijdens het proces vochtig blijft, door af en toe wat bourbon erover heen te gieten of het kookvocht in de bak eronder.
  5. Bij 90°C, laat de brisket op een koudere zone afkoelen tot 60°C kern of pak hem in met aluminium folie tot kern 60°C. (dit zorgt ervoor dat het vet in de brisket weer wat vaster wordt en niet meteen leeg loopt bij het snijden).
  6. Snijd de brisket in dunne plakken, voeg eventueel wat lauw warme BBQ saus eraan toe en smakelijk eten.

Aanmelden nieuwsbrief

Abonneer je op onze Keurslager Keulen nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Vul je E-mail adres in en eventueel je naam (niet verplicht).

Nieuwsbrief Keurslager Keulen

Na het aanmelden ontvang je een e-mail om je inschrijving te bevestigen. Uitschrijven kan door de link “Uitschrijven” te volgen in onze nieuwsbrieven.