Brisket
Met dit recept maak je een malse en smaakvolle brisket die langzaam wordt gegaard op de smoker, waardoor het vlees perfect gaar en vol smaak is. Een echte BBQ-ervaring!
Ingrediënten
Per kg brisket (270 dagen graan gevoerd, voor mooie marmering en voldoende vet)
- 15 gram zout
- 3 gram witte peper
- 0,5 gram knoflook
- 0,5 gram uienpoeder
- 20 gram basterdsuiker
- 0,5 gram paprikapoeder
- Optioneel, koffie of cacao poeder
Gerelateerde producten: Black Angus Australie, Briskit
Bereiding
- Kruiden mengen en 1 dag vooraf kruiden.
- Stel de Smoker op 110°C in en leg de brisket met vetkant naar boven op de Smoker.
- Plaats een bak onder de brisket zodat het kookvocht opgevangen wordt.
- Gaar de brisket tot 90°C kern en zorg dat hij tijdens het proces vochtig blijft, door af en toe wat bourbon erover heen te gieten of het kookvocht in de bak eronder.
- Bij 90°C, laat de brisket op een koudere zone afkoelen tot 60°C kern of pak hem in met aluminium folie tot kern 60°C. (dit zorgt ervoor dat het vet in de brisket weer wat vaster wordt en niet meteen leeg loopt bij het snijden).
- Snijd de brisket in dunne plakken, voeg eventueel wat lauw warme BBQ saus eraan toe en smakelijk eten.