Recept

Buikspek rollade

Buikspek rollade

Een rollade van buikspek met zwoerd.

Ingrediënten

Recept per persoon

  • 200 gram Buikspek met zwoerd
  • Kruiden mix per kg vlees
  • 15 gram zeezout
  • 3 gram Peper
  • 0.5 gram Knoflook
  • 1 Fles Donker bier
  • Verse kruiden (waar heb je zin in).

Bereiding

  1. Buikspek 1 dag vooraf inwrijven met kruiden mengsel en oprollen met slagers touw.
  2. Steek de BBQ aan half direct en half indirect. Stel de BBQ in op 150°C. en leg het vlees aan de indirecte kant.
  3. Doe een bakje alu bakje met Donker bier plaatsen onder het buikspek. Wrijf het buikspek aan de zwoerd zijden nogmaals in met fijn zout (zodat er extra vocht wordt onttrokken aan het zwoerd, waardoor je een krokante laag krijgt.
  4. Kijk ieder uur even, en eventueel het spek omdraaien voor gelijkmatige
    bakkleur.

Duurtijd:

Circa 5h (meet het spek tot kern 70°C)

Beoordeling:

4,5 sterren

Aanmelden nieuwsbrief

Abonneer je op onze Keurslager Keulen nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Vul je E-mail adres in en eventueel je naam (niet verplicht).

NIeuwsbrief Keurslager Keulen

Na het aanmelden ontvang je een e-mail om je inschrijving te bevestigen. Uitschrijven kan door de link “Uitschrijven” te volgen in onze nieuwsbrieven.