Recept

Gluwein Ananas

Gluwein Ananas

Een bolletje vanille ijs, met gebakken ananas gemarineerd in glühwein, met Pecannoten en ahornsiroop.

Ingrediënten

  • 1 plak Ananas (mag uit blik)
  • 100 gram Vanille ijs
  • 5 gram Pecannoten
  • 5 gram Ahornsiroop
  •  Glühwein

 

Recept Gluwein

  • 4 cm verse gember
  • 2 vanille stokje
  • 2 stengels citroengras
  • 20 kardemompeulen
  • 1.5 rode peper
  • 100 gr suiker
  • 6 dl bacardi rum (reserva)

Bereiding

  1. Breng glühwein net niet aan de kook, verwijder alle harde stukjes.
  2. Laat de gluwein afkoelen, als koud dan de ananas 1 dag erin leggen.
  3. Bak de ananas aan op direct voor tot mooie kleur.
  4. Doe op een bord een bolletje vanille ijs + de gebakken ananas
  5. Hierover de pecanoten en de ahornsiroop

Duurtijd:

Circa 20 min.

Beoordeling:

4,5 sterren

Aanmelden nieuwsbrief

Abonneer je op onze Keurslager Keulen nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Vul je E-mail adres in en eventueel je naam (niet verplicht).

NIeuwsbrief Keurslager Keulen

Na het aanmelden ontvang je een e-mail om je inschrijving te bevestigen. Uitschrijven kan door de link “Uitschrijven” te volgen in onze nieuwsbrieven.