Gluwein Ananas
Een bolletje vanille ijs, met gebakken ananas gemarineerd in glühwein, met Pecannoten en ahornsiroop.
Ingrediënten
- 1 plak Ananas (mag uit blik)
- 100 gram Vanille ijs
- 5 gram Pecannoten
- 5 gram Ahornsiroop
- Glühwein
Recept Gluwein
- 4 cm verse gember
- 2 vanille stokje
- 2 stengels citroengras
- 20 kardemompeulen
- 1.5 rode peper
- 100 gr suiker
- 6 dl bacardi rum (reserva)
Bereiding
- Breng glühwein net niet aan de kook, verwijder alle harde stukjes.
- Laat de gluwein afkoelen, als koud dan de ananas 1 dag erin leggen.
- Bak de ananas aan op direct voor tot mooie kleur.
- Doe op een bord een bolletje vanille ijs + de gebakken ananas
- Hierover de pecanoten en de ahornsiroop
Duurtijd:
Circa 20 min.
Beoordeling:
4,5 sterren