Recept

Livar Mostarda Buikspek

Livar Mostarda Buikspek

Ingrediënten

  • 1 kg Livar Buikspek met zwoerd
  • 15 gram Grof zeezout
  • 3 gram Grove peper zwart
  • 0.5 gram Knoflook poeder
  • 0.5 gram Gebroken karwij zaad
  • Honing mierikswortel mosterd “slagerij Keulen”

 

Bereiding

  1. Twee dagen van te voren, zwoerd kruislinks insnijden en inwrijven met kruiden en zout.
  2. Dag van de voren de bovenkant insmeren met de Honing mierikswortel mosterd.
  3. Leg de buik met zwoerd omhoog op BBQ 120 C (indirect) tot de
    kerntemperatuur 65 C is.
  4. Stook de BBQ op naar 190 C (indirect) draai het zwoerd naar beneden. Gebruik indien gewenst wat hout snippers voor wat extra rook smaak.
  5. Ieder half uur het spek een kwart slag draaien, zodat de garing van het zwoerd gelijk blijft.
  6. Smeer de bovenkant een paar keer in met de Mosterd.
  7. Kijk ondertussen of het zwoerd krokant wordt, als het krokant is, dan het vlees nog een keer omdraaien

Beoordeling:

5,0 sterren

Aanmelden nieuwsbrief

Abonneer je op onze Keurslager Keulen nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Vul je E-mail adres in en eventueel je naam (niet verplicht).

NIeuwsbrief Keurslager Keulen

Na het aanmelden ontvang je een e-mail om je inschrijving te bevestigen. Uitschrijven kan door de link “Uitschrijven” te volgen in onze nieuwsbrieven.