Tagliata Dry aged Holsteiner
Ingrediënten
- 150 gram Dry aged holsteiner ribstuk.
- 10 gram Rucola vers
- 5 gram Parmezaanse kaas (liefst aan stuk en zelf raspen).
- 10 gram Balsamico siroop
- 5 gram Suiker
- Snuf Grof zeezout
- Snuf Grof zwarte peper
- 50 gram Pasta Aioli.
Bereiding
- Vlees goed 1h van te voren uit de koelkast halen en ieder half uur droogdeppen met keukenrol en omdraaien.
- Doe het vlees in de oven op 50°C (ingepakt in aluminium folie), gedurende 1 kwartier per cm dikte.
- Zorg dat je een zeer hete BBQ hebt en leg deze op direct vuur, draai het vlees pas om als het los laat van de rooster. Doe zo aan alle kanten.
- Leg op een bord de verse rucola, en trancheer de Holsteiner zo dun als mogelijk en waaier deze eroverheen.
- Af garneren met de stroop, Parmezaanse raps.
- Eventueel met pasta aioli.
Duurtijd:
Circa 30 min (afhankelijk van de dikte van het stuk)
Beoordeling:
5,0 sterren