Winterse stoofpot met varkenspoulet
Serveer de stoofpot met aardappelpuree of een stuk knapperig brood. Geniet van je warme wintermaaltijd!
Ingrediënten
- 500 gram varkenspoulet
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 200 gram champignons, in plakjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 500 ml runderbouillon
- 200 ml rode wijn (optioneel)
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
Gerelateerde producten: Varkenspoullet mager 300gr., Stokbrood wit / zelf afbakken
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de varkenspoulet toe en bak rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de wortels, bleekselderij en champignons toe en bak nog een paar minuten.
- Roer de tomatenpuree erdoor en bak een minuut mee.
- Voeg de runderbouillon, rode wijn (als je die gebruikt), laurierblaadjes, tijm en rozemarijn toe. Breng aan de kook.
- Doe het vlees terug in de pan, dek af en laat op laag vuur ongeveer 2 uur sudderen, of tot het vlees zacht is.
- Breng op smaak met zout en peper.