Voor ultieme smaakbeleving, reverse sear: inpakken in aluminium folie en 120 minuten in de oven op 50 graden Celsius, stand hete lucht. Waarna lekker hard rondom aanschroeien en afmaken met grof zeezout.
Ingredienten: 100% rundvlees.
CHI – Bistecca de Florentina ( T-Bone )
Vanaf €74.90
About the meat:
- De chianina is het oudste echt rundvleesras ter wereld. Dit ras word al circa 22 eeuwen gehouden en komt van oorsprong uit “Val die Chiana” (Toscane, Italië). Kenmerkend is zijn grote; stieren kunnen wel een schoft hoogte bereiken van 2mtr plus met een gewicht van circa 1700kg, en een ander kenmerk is dat kalfjes licht bruin geboren worden, waarna ze transformeren naar een porselein witte kleur. Dit vlees is in Italië de Ferrari onder het rundvlees. De T bone ervan, ook welk bekend als de “Bistecca ala Florentina” is voor mij persoonlijk de koningin onder de steaks.
- Je zult de malsheid met een zuivere volle smaak zeker ervaren.
- Wij zagen T-bone enkel met het dikke stuk ossenhaas, ook wel porterhouse steak genoemd.
Opmerkingen:
- zie voor recept ideeën: https://keulenkeurslager.nl/recepten/
- We zagen de T-bone tussen de 1000 en 1500 gram.
Ingrediënten | 100%, rundvlees. |
---|---|
Voedingswaarde | energie_kj=0, energie_kcal=0, vetten=0, vetten_verzadigd=0, koolhydraten=0, suikers=0, vezels=0, eiwitten=0, zout=0 |