CHI – Tournedos

Vanaf 19.60

About the meat:

  • De chianina is het oudste echt rundvleesras ter wereld. Dit ras word al circa 22 eeuwen gehouden en komt van oorsprong uit “Val die Chiana” (Toscane, Italië). Kenmerkend is zijn grote; stieren kunnen wel een schoft hoogte bereiken van 2mtr plus met een gewicht van circa 1700kg,  en een ander kenmerk is dat kalfjes licht bruin geboren worden, waarna ze transformeren naar een porselein witte kleur. Dit vlees is in Italië de Ferrari onder het rundvlees. De T bone ervan, ook welk bekend als de “Bistecca ala Florentina” is voor mij persoonlijk de koningin onder de steaks. 
  • Je zult de malsheid met een zuivere volle smaak zeker ervaren.
  • De tournedos wordt gesneden enkel van het midden stuk van de ossenhaas, ook wel filet mignon genoemd, de ossenhaas is de zachtste spier van de koe, waardoor enkel top kwaliteit. 

Opmerkingen:

SKU: 2865Categorie: 280 - Pitmaster BBQ

Voor ultieme smaakbeleving, reverse sear: inpakken in aluminium folie en 30 minuten in de oven op 50 graden Celsius, stand hete lucht. Waarna lekker hard rondom aanschroeien en afmaken met grof zeezout.

Ingrediënten

100%, rundvlees.

Voedingswaarde

energie_kj=521, energie_kcal=124, vetten=4, vetten_verzadigd=2, koolhydraten=1, suikers=0, vezels=0, eiwitten=21, zout=0.2

Aanmelden nieuwsbrief

Abonneer je op onze Keurslager Keulen nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Vul je E-mail adres in en eventueel je naam (niet verplicht).

NIeuwsbrief Keurslager Keulen

Na het aanmelden ontvang je een e-mail om je inschrijving te bevestigen. Uitschrijven kan door de link “Uitschrijven” te volgen in onze nieuwsbrieven.