Voor ultieme smaakbeleving, reverse sear: inpakken in aluminium folie en 45minuten in de oven op 50 graden Celsius, stand hete lucht. Waarna lekker hard aanschroeien.
MONT – Striploin
Vanaf €14.97
About the meat:
- Dit Montbeliarde runder ras heeft zijn oorsprong in het Oostenrijkse Simmentaler ras. Deze dieren groeien op in Frans- Zwiterse Alpen in de Jura streek, en worden gebruikt voor zowel melk, almkaas, maar ook voor het vlees. Het is dus een echt dubbel doel ras. Door de vrijheid en het krachtig voer op de berg, krijgt dit vlees een typische volle smaak.
- Door de mooie marmering leent dit vlees zich perfect voor de dry aged, waardoor de volle smaken nog verder de boventoon voeren.
- Striplion is de Engelse benaming voor entrecote.
Opmerkingen:
- Minimaal 3 weken dry aged in onze eigen kast.
- zie voor recept ideeën: https://keulenkeurslager.nl/recepten/
- Portie grote circa 300gram per stuk anders wordt deze te dun om te bakken.
Ingrediënten | 100%, rundvlees. |
---|---|
Voedingswaarde | energie_kj=521, energie_kcal=124, vetten=4, vetten_verzadigd=2, koolhydraten=1, suikers=0, vezels=0, eiwitten=21, zout=0.2 |