Picanha Chimichurie
Ingrediënten
- 250 gram PICANHA 200 dagen grain fed CANADA
- 5 gram rucola
- 50 gram chimichurie
Recept chimichurie
- Rode ui
- Koriander vers
- Rode peper
- Verse knoflook
- Oregano gedroogd
- Op smaak maken met 1 eetlepel rode wijnazijn, zeezout, en helemaal onder zetten met olijfolie.
Bereiding
- Doe de picanha indirect op de BBQ liefst met een temp van circa 50°C (gebruik minimaal kolen). Vet kant boven.
- Doe voor geweekte rooksnippers op BBQ en laat de picanha goed roken.
- Gaar de picanha tot 50°C haal hem van de BBQ en maak een directe zone met zeer hoog vuur.
- Fakkel de picanha af let op hier zullen hoge vlammen vanaf komen.
- Snijd de picanha in dunne plakken(tegen de draad snijden).
- Doe op een bord wat rucola, hierboven op de picanha en lauw warme chimichurie.
- Smakelijk.
Duurtijd:
Circa 4 uur
Beoordeling:
5,0 sterren