Recept

Picanha Chimichurie

Picanha Chimichurie

Ingrediënten

  • 250 gram PICANHA 200 dagen grain fed CANADA
  • 5 gram rucola
  • 50 gram chimichurie

 

Recept chimichurie

  • Rode ui
  • Koriander vers
  • Rode peper
  • Verse knoflook
  • Oregano gedroogd
  • Op smaak maken met 1 eetlepel rode wijnazijn, zeezout, en helemaal onder zetten met olijfolie.

Bereiding

  1. Doe de picanha indirect op de BBQ liefst met een temp van circa 50°C (gebruik minimaal kolen). Vet kant boven.
  2. Doe voor geweekte rooksnippers op BBQ en laat de picanha goed roken.
  3. Gaar de picanha tot 50°C haal hem van de BBQ en maak een directe zone met zeer hoog vuur.
  4. Fakkel de picanha af let op hier zullen hoge vlammen vanaf komen.
  5. Snijd de picanha in dunne plakken(tegen de draad snijden).
  6. Doe op een bord wat rucola, hierboven op de picanha en lauw warme chimichurie.
  7. Smakelijk.

Duurtijd:

Circa 4 uur

Beoordeling:

5,0 sterren

Aanmelden nieuwsbrief

Abonneer je op onze Keurslager Keulen nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Vul je E-mail adres in en eventueel je naam (niet verplicht).

NIeuwsbrief Keurslager Keulen

Na het aanmelden ontvang je een e-mail om je inschrijving te bevestigen. Uitschrijven kan door de link “Uitschrijven” te volgen in onze nieuwsbrieven.